bio

Dit is Lander

 

Lander (˚96) studeerde in juni 2018 af aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Opgegroeid in de houten speelgoedwinkel van zijn ouders enerzijds en de Zoerselse bossen van de Kempen anderzijds is fantasie en verbeelding altijd aanwezig geweest in zijn leven. Naast zijn werk als cabaretier is Lander actief als dichter en (stem-) acteur. Het komende seizoen verkent hij voor het eerst de theaters in Vlaanderen en Nederland met zijn solodebuut Maanlander en met zijn duo Grof Geschud. Bekijk zeker de speellijst als u erbij wil zijn!

Dit is Maanlander

Het debuut van Lander

 

 

Vol goede moed belandde LEMS-1963-4 op Aarde na een verblijf van 48 jaar op de maan. Het ruimtetuig kwam naar hier op zoek naar zijn held, zijn houvast, in de hoop dat hij met onze zwaartekracht wat beter kon landen. Wat hij vond was alles wat hij nooit had verwacht.

 

De 22 jarige, net afgestudeerde Lander Severins hoopt vooral iets te vinden dat niet meteen uit zijn vingers glipt. Desnoods fietsend van Zoersel tot in Warschau zoekt hij naar iets tastbaars om voor te vechten. In dit debuut biedt u hem het antwoord. Toch?

 

In een regie van Tim Goditiabois en Janne Desmet balanceert Lander op de grens comedy en theater met een wervelend muzikaal verhaal dat u kevers, stranden en kermissen met hilarische en ontroerende ontmoetingen tot aan de maan en terug brengt.

 

Twee jaar geleden begon het verhaal van LEMS voor Lander, hij speelde ondertussen meer dan 150 try outs in huiskamers en kleine zaaltjes in Vlaanderen en Nederland. Dit seizoen landt hij voor het eerst in de theaters. Zin om te komen? Kijk vlug op de speellijst! Benieuwd naar de muziek? Luister hier!

 

TEKST & SPEL Lander Severins

MUZIEK Adriaan & Lander Severins

REGIE Tim Goditiabois & Janne Desmet

LICHTONTWERP Thierry Wilders

TECHNIEK Senne Mannaers

CO-PRODUCTIE Theater M & Livecomedy

Voor boekings in theaters

Tom Bertels

Tel.: +32 475 66 55 49

Copyright Lander Severins 2018 Fotografie: Anneloes van den Adel