PORTFOLIO

PORTFOLIO


Scroll doorheen alle belangrijke projecten waar Lander de afgelopen jaren in te zien of te horen was, mee zijn schouders onder zette of zelf initiatiefnemer was.

MAANLANDER - solodebuut 2018


Vol goede moed belandde LEMS-1963-4 op Aarde na een verblijf van 48 jaar op de maan. Het ruimtetuig kwam naar hier op zoek naar zijn held, zijn houvast, in de hoop dat hij met onze zwaartekracht wat beter kon landen. Wat hij vond was alles wat hij nooit had verwacht.


De 22 jarige, net afgestudeerde Lander Severins hoopt vooral iets te vinden dat niet meteen uit zijn vingers glipt. Desnoods fietsend van Zoersel tot in Warschau zoekt hij naar iets tastbaars om voor te vechten. In dit debuut biedt u hem het antwoord. Toch?


In een regie van Tim Goditiabois en Janne Desmet balanceert Lander op de grens comedy en theater met een wervelend muzikaal verhaal dat u kevers, stranden en kermissen met hilarische en ontroerende ontmoetingen tot aan de maan en terug brengt.


In 2016 begon de reis van LEMS voor Lander, hij kneedde de voorstelling in meer dan 150 huiskamers en ging in november 2018 in première in de Arenberg in Antwerpen, gevolgd door een tournee doorheen Vlaanderen. Benieuwd naar de muziek van Maanlander?  Luister hier!


TEKST & SPEL      Lander Severins

MUZIEK    Adriaan & Lander Severins

REGIE        Tim Goditiabois & Janne Desmet

LICHTONTWERP  Thierry Wilders

TECHNIEK  Senne Mannaers

CO-PRODUCTIE    Theater M & Livecomedy


LIJMEN - debuut Grof Geschud 2019


Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd. “Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury.

In hun debuutvoorstelling LIJMEN bevroegen Myrthe van Velden en Lander Severins het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden. Ze werden geregisseerd door Raf Walschaerts en Minou Bosua.


In het najaar van 2019 debuteerde dit piepjonge duo met de voorstelling LIJMEN in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. De voorstelling werd genominneerd 


‘Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt.’
‘.. uitstekende debuut’ ~ De Standaard over LIJMEN ★★★★


'De voorstelling heeft een grote dramaturgische kwaliteit'
‘Ijzersterke thematiek' ‘Wat een goed debuut’ ~ Theaterkrant over LIJMEN
Keuze van de criticus


'Grof Geschud is een perfect op elkaar ingespeelde twee-eenheid, die sentiment verdrijft met realisme en kil ongemak met dromerige romantiek.' ~ Jury VSCD voor Nominnatie Neerlands Hoop 2021


TEKST , MUZIEK & SPEL      Lander Severins & Myrthe van Velden

REGIE        Minou Bosua & Raf Walschaerts

LICHT & GELUID Thierry Wilders & Geert Custers

CO-PRODUCTIE    Theater M, Grof Geschud, Livecomedy & TVB Theater

MIDDAGJOURNAAL - Radio 1 2021


Met Grof Geschud verzorgt Lander sinds begin 2021 op regelmatige basis het middagjournaal op Radio 1. Dit is een vaste column in het radioprogramma Nieuwe Feiten van Lieven van den Haute. 


Ze zijn het eerste duo ooit dat dit voor zijn rekening neemt en tussen kleppers als Nico Dijkshoorn en Johan Terryn brengt ook Grof Geschud hun gedachten over de wereldlijke feiten van de dag.

LAM GODS GEZOCHT - Canvas - 2021


Lam Gods Gezocht is een documentaire op Instagram Stories waarin we op zoek gaan naar het verdwenen paneel: DE RECHTVAARDIGE RECHTERS. 

Het verhaal is gestructureerd als een spannende whodunit, met herkenbare elementen van een bloedstollend detectiveverhaal. 

Wie heeft het paneel van de Rechtvaardige Rechters gestolen, wat was het motief en vooral (!) waar ligt dat f*cking paneel?


Volgers krijgen dagelijks nieuwe updates over de zoektocht via de stories van de Instagram-pagina @lamgodsgezocht. Studio Jas neemt je mee in het verhaal via de camera van Landers smartphone en andere veelgebruikte smartphone apps. Animaties ondersteunen de context van historische gebeurtenissen. Aan de hand van polls krijg je vragen voorgeschoteld, waardoor volgers actief kunnen meedenken en zoeken.PRESENTATIE     Lander Severins 

CONCEPT        Joni van Swalm

RESEARCH Joni van Swalm & Dries de Vis 

PRODUCTIE    Studio Jas

CO-PRODUCTIE Studio Jas & Canvas

DE ZOON VAN ARTAN - Ketnet 2015


De zoon van Artan is een middeleeuws ridderverhaal over een jonge schildknaap die samen met zijn vrienden ten strijde trekt tegen de draak die hem zijn vader heeft ontnomen en de streek terroriseert.

Naast de jonge talenten Lander Severins, Margot Baars en Ferre Vuye, zijn er ook hoofdrollen voor onder meer Geert Van Rampelberg, Louis Talpe, Kris Cuppens, Stefaan Degand, Robby Cleiren, Wannes Cappelle, Ernst ter Linden én een echte wolf! De reeks werd op locatie opgenomen, onder meer in Bokrijk en het Gravensteen in Gent.

Tijdens de kerstvakantie van 2015 werd de reeks voor het eerst getoond op Ketnet en NPO Zapp. De reeks wordt nog vaak herhaald. CAST                   Lander Severins, Margot Baars, Ferre Vuyje

REGIE                         Klaus Verscheure

PRODUCTIE             Danse La PLuie, Ciné3, Ketnet

B30VA - William Boeva - regie 2020


William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: “Ik ben nog altijd jong!” Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokémonkaarten.

En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone?

Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? “En ja, ik weet ook wel dat die lege pizzadozen buitengezet moeten worden, maar ik heb er een fort mee gebouwd en dat is ook waardevol!”

Is zijn leven nu voorbij? Of stelt hij zich aan en moet alles nog beginnen?

William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij.

Het is tijd om afscheid te nemen van de oude Boeva…TEKST & SPEL      William Boeva

REGIE                         Lander Severins

PRODUCTIE             Livecomedy

DUBBINGWERK 2016 - 2021


De personages die Lander reeds vertolkte in zijn dubbingwerk loopt op in de honderden. Voor tal van zenders en productiehuizen sprak hij onder meer de hoofdrol in onderstaande reeksen of films:


Patrick in Panda's in de mist voor Canvas 2016

Fox in de GoJetters voor Ketnet 2017
Dennis 
in Dennis en Gnasher voor VTM kids 2018

Olly in Olly en Moon voor Ketnet 2019

Merlijn in The kid who would be king 2019

Simba in de Lion King voor Disney 2019

Chee-Chee in Dolitle voor Universal 2020

Lenny in The Athena voor Ketnet 2021


REGIE                    Frank Hoelen, Karina Mertens,
                        Ingrid van Rensbergen

PRODUCTIE        Sonhouse, SDI Media, Option Media, Gonzo,
                        Image & Sound 
Factory, Studio 100

VOOR DE LEEUWEN - ÉÉN 2017


Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder buikpijn van het lachen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedy-award? Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen. Uit een grote auditieronde wordt een groep van acht onbekende, muzikale, getalenteerde en vooral grappige mensen gekozen.

Die acht krijgen elke week de opdracht een nieuwe show in elkaar te steken. Sketches, een lied, grappige video’s… alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen. Ook de bekende eregast, want die kiest wie hem of haar het hardst heeft doen lachen.MET   Pieter Verelst, Jade Mintjens, Peter Hens, Dries de Vis
         Anouck Luyten, Nic de Houwer, Ariane Hasselt & 
         Lander Severins

CONCEPT            Erik Gordts

PRODUCTIE       Ded's It